2BE SKILLED

Be Better Training (Ronald Lacroes) & Be Significant (Bart Schmeits) zijn een samenwerking gestart: 2BE SKILLED. Deze twee bevlogen professionals kijken verder dan alleen het streven naar een technisch ideale uitvoering, wij denken namelijk dat dat ‘ideaal’ voor iedereen anders is. Wat doen we dan wel? Dat wat doorgaans aangeduid wordt met ‘techniek’ is in feite een optelling van allerlei zaken die door de meeste trainers ondergewaardeerd wordt, of überhaupt geen aandacht krijgt tijdens de wekelijkse trainingen. Voor ons zijn dat juist de belangrijkste facetten, we noemen ze dan ook bouwstenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan…
 
Geheugen
 
Kun je opdrachten onthouden en / of spelsituaties herkennen?
 
Reactievermogen
 
Reageer je op wat je ziet of ‘gok’ je op wat er kan gaan gebeuren?
 
Koppelingsvermogen
 
Kun je twee of meer verschillende acties soepel in elkaar over laten gaan?
 
Quiet eye
 
Lukt het je om in alle situaties een bal de juiste snelheid, richting en hoogte mee te geven?
 
Ruimtelijke oriëntatie
 
Weet je, tijdens een actie, waar jij je bevindt ten opzichte van je teamgenoten en het net, en wat dan dus op dat moment de slimste actie is?
 
 
Het eerste event van 2BE SKILLED is inmiddels geweest. Eind februari hebben 20 sporters de kans gegrepen om, onder begeleiding van Ronald & Bart, hun beheersing van een aantal bouwstenen en volleybaltechnieken te meten. Zo werd onder andere het geheugen en het reactievermogen getest, werd met een radar de snelheid van hun kanon (service) gemeten en middels een ballenkanon werd hun plankje (servicepass) onder druk gezet. Het eerstvolgende event (23 april) zal alleen voor libero’s (vanaf 15 jaar, vanaf 1ste klasse) toegankelijk zijn. Spelverdelers, middenblokkeerders en passer-lopers zullen later in 2019 of in 2020 volgen. In de tussentijd zijn we bezig om samen met onze partner, Nationale Sportkampen, een volleybalkamp te organiseren. Voor meer informatie daarover kunt u hier (https://www.nationalesportkampen.nl/categorie/volleybalkamp) terecht.
IMG_8623.jpg
IMG_9634.jpg
IMG_9155.jpg

2BE SKILLED